On Tour with the Stud Muffins


Het is 9 februari en direct vanuit werk word ik opgehaald op Centraal Station van Den Haag door Jelmer Bouma van de Stud Muffins. Het is nog vroeg en we rijden richting Delft. Vanavond treden de Studs op in Speakers. Ook de band No Comment staat op het programma. Zelf ben ik gek genoeg nog nooit in Speakers geweest. Ik kijk geinteresseerd naar het interieur. Het ziet er leuker uit dan ik had verwacht.
Even later besluiten we wat patat te scoren om de hoek. Helaas blijkt Delft zeer weinig snacktenten in de buurt te hebben, dus dat om de hoek wordt een heel stuk door de kou lopen. Eenmaal weer terug, komt halverwege ons eten, de rest van de Studs binnen. Het feestje kan beginnen.
We lopen richting de kleedkamer, die een goed aantal trappen verwijderd zit van de begane grond. De kleedkamer is goed gevuld met voedsel en drank. Dus biertje erbij, banaantje voor degenen die nog niet gegeten hebben, of anders gewoon lekker een Mars. Even later kunnen we alweer naar beneden, want de soundcheck voor de Stud Muffins kan beginnen. Ik ga gelijk wat foto's maken, want mijn eerste gedachte is: een soundcheck hoort ook bij het plaatje.
Na de soundcheck die al best lekker klinkt gaan we wederom naar de backstageruimte. Ik vraag de Studs naar hun rituelen die ze hebben voordat ze beginnen aan hun optreden. Ze antwoorden dat ze die eigenlijk niet hebben, als het tijd is gaan ze gewoon. Langzaam kom ik erachter dat dat niet helemaal waar is. Zo moet Dick zichzelf een beetje aanmoedigen. Omdat hij niet zenuwachtig is voor een optreden en toch wel die vibe wil gaan voelen, is een beetje die adrenaline oproepen geen ongewenst iets. Ed geeft later aan zich vaak toch even terug te trekken vlak voor de aanvang. Ook zie ik hem zijn gezichtspieren los maken; dit moet toch een soort ritueeltje zijn voor een zanger van een band. Drummer William zorgt ervoor dat zijn veters goed gestrikt zijn, voor elk optreden zorgvuldig. Wanneer het echt tijd is om te gaan, geeft men elkaar een goede handdruk en wenst elkaar succes om zich vervolgens als band volgepompt met adrenaline naar het podium te begeven. Het concert kan beginnen.
Er is nog niet heel veel publiek en er zijn weinig Stud fans, dus het begin blijft rustig. De band zelf klinkt lekker. Ed gooit er af en toe een woordje tussendoor en je ziet langzaam dat een aantal meisjes wat naar voren begint te komen. Het optreden eindigt met een goed applaus en hier en daar hoor je iemand gillen. De Studs hebben er wellicht weer een paar fans bij. Een promocd wordt het publiek in gegooid en de Studstickers worden uitgedeeld. En zo is ook het stukje Studpromotie een feit. In de kleedkamer komen een aantal tot rust. De rest is gelijk vrolijk verder gegaan beneden in de zaal. Uiteindelijk belandt iedereen beneden. De ene om met zijn vriendin samen te zijn, de ander om juist een meid te versieren en verder uiteraard om de andere band 'No Comment' te checken.
Na afloop laat ik me weer op Centraal Station afzetten, om daar mijn fiets naar huis te pakken. Maar niet voordat Jelmer en ik nog even zijn Macdriven. Zo midden in de nacht is zo'n Macdrive echt perfect, je komt je auto niet uit, maar stilt toch je lekkere trek. Op een volgend optreden. Oh ja, de nieuwe studmuffins.nl is bijna klaar... dus hou die site in de gaten! Meer foto's op: http://studmuffins.nl.server2.firstfind.nl/photo-gallery/speakers
Reacties

 1. Anoniem4:57 p.m.

  yo jeroen!

  kikke verhaaltje! was een goede avond in alle opzichten...en als me nog een ritueel te binnen schiet zal ik er melding van maken ;)

  tot later!
  Ed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem12:00 p.m.

  Kicke foto's!

  Stud Muffins zijn ook geweldig goed, ik heb al een aantal optredens meegemaakt. (en zelf ook wat foto's gemaakt..)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6:56 p.m.

  Bedankt voor een interessante blog

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten