Zwartboek van Paul Verhoeven


In het najaar van 2006 komt de nieuwe film uit van Paul Verhoeven. Hij is eindelijk weer in Nederland en dan ook nog eens in Den Haag. Ik was in de gelegenheid om even bij de opname te zijn die vandaag werden geschoten in de Javastraat. Met de militaire stoet, de juichende figuranten en een aantal hoofdrolspelers in zicht is het een leuke fotoserie geworden. De film gaat over het laatste jaar van WOII: "Rachel Steinn (gespeeld door Carice van Houten), een jonge joodse revuester, belandt na een mislukte vluchtpoging in het Nederlandse verzet. Haar verzetsgroep wordt weggevaagd door verraad, waar Rachel ten onrechte van beschuldigd wordt. Pas na de bevrijding lukt het haar de verrader te ontmaskeren en wraak te nemen. Maar zal haar wraak ook zoet zijn?" De opnamedagen zijn al begonnen eind augustus en duren nog tot en met 11 november 2005. Grote kans dat je in die periode een opname tegen het lijf loopt in Den Haag, waar de meeste opnames plaats zullen vinden. Op de foto's: o.a. hoofdrolspelers Halina Reijn (boven en onder) en Carice van Houten (onder).

Reacties

 1. Anoniem12:05 a.m.

  Mooi beeldverslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanx, door deze blog leer ik weer beter selecteren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6:40 p.m.

  uhm ja ik woon in de tweede sweelinck straat en daar zijn ook wat shots genomen dus ik vind dit wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem3:19 a.m.

  hee, hadden ze die doodsreclame op de sigareten pakjes ook al in de 2e wereldoorlog? Dacht het niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem9:19 p.m.

  Hadden ze toen ook al Marlboro?????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem12:04 a.m.

  Of het waren gewoon sigaretten die hij tussen de scenes door rookte en die niks met de film te maken hebben ;) En ja, Marlboro bestond in de Tweede Oorlog al, het stamt namelijk uit 1902.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem10:06 a.m.

  In de vorige eeuw bestond Marlboro, maar toen hadden de pakkies toch wel een ander uiterlijk dan ze hedendaags hebben :P (leuk onderwerp btw)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem6:51 a.m.

  Het anachronisme is een schitterende bijdrage aan de foto. Alles is 1944, alleen het pakje sigaretten heeft een tijdreis gemaakt. Sigaretten pakjes bestonden toen uit zilverpapier binnenverpakking, met een bedrukt papier buitenverpakking met de merknaam etc. en daaromheen weer een cellofaan, ter bescherming tegen vochtigheid. De kartonnen flip-top kwam pas ca 1980 en de gezondheidswaarschuwingen kwamen weer later (jaren 90 of zo). Hier 2 voorbeeldjes van North State die ik altijd voor m'n Opa moets halen: http://www.cigarettespedia.com/index.php/North_State_(design_2A)_(Superfine_Ready_Rolled)_S-25-S_(yellow_and_black)_-_Holland en http://www.ddposters.com/catalog/northstateblendedcigarettes-p-935.html?osCsid=e321eee9730d82067bb4036aad8a77c1

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem6:56 p.m.

  Ja, waarschijnlijk dus het is

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten