Awarradam, Suriname 2008

Awarradam (Awaadan) is een toeristeneiland in de jungle van Suriname op een halfuur varen met de korjaal vanaf het dorp en vliegveld Kajana. Awarradam ligt in de Awarradam stroomversnelling van de Gran Rio rivier van het Amazone regenwoud. 'Awaa' komt van 'awara' (een oranje, eetbare palmvrucht) en 'dan' betekent stroomversnelling. Het toeristenoord is aangelegd door METS Travel en Tours. In het gebied om Awarradam heen liggen 8 dorpjes, allen Saramaccaanse dorpen (Bendiwata, Kuututen, Ligolio, Bëgoon, Kajana, Deböö, Godowata en Stonhuku). Het personeel op Awarradam zelf is dan ook Saramaccaans. Het personeel woont grotendeels op het eiland zelf en ook voor een deel aan de andere kant van de rivier. Dit plaatsje tegenover Awarradam wordt Sindofiti genoemd.
>> meer info

Maradonna - lokale reisgids Awarradam


Ro(Ronaldo) - lokale reisgids Awarradam


Kaje - personeel Awarradam



Christien - personeel Awarradam



Asinie (Dinge) - Beheerder/leidinggevende van het personeel op Awarradam


Eddy - personeel Awarradam


Marvina - personeel Awarradam


Nella - hoofd van het vrouwelijk personeel Awarradam


Naomi - kleindochter van Nella


Bianca - personeel Awarradam


Akomie


Adankie - personeel Awarradam


Sofie - personeel Awarradam


Dino


Anil - reisgids METS

Reacties

  1. Geweldig mooie foto's. En goed nieuws: een maandje geleden was ik op Awarradam. Mooiste plekje van de wereld maar dat moet je niet verder vertellen...en ik herken bijna iedereen van de foto's. Natuurlijk Ronald, ook onze gids die ons dagelijks het kledingadvies gaf. Adaanki met zijn indrukwekkende kennis van de natuur. De hartelijke en vrolijke vrouwen.
    Het was een onvergetelijk tijd.
    Als je wilt lezen hoe we het anno 2011 hebben beleefd? Een uitgebreid van dag tot dag verslag staat op mijn blog: www.babbelzzz.punt.nl

    Leuk om het personeel weer te zien op mooie foto's. Ik verlang weer naar mijn hangmatje op Awarradam...

    Groetjes
    Marjanne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten