Stud Muffins bij Erwin Musper (USA)


Practice makes perfect! Met die gedachte zal Erwin Musper de Stud Muffins nog even naar de studio hebben gehaald, de avond voor de echte TV opnames bij Fox 19. Uiteindelijk bleek hij natuurlijk gewoon een live opname van het nummer 'Tricks up my Sleeve' in eigen bezit te willen hebben ;-).
Zo gingen wij dinsdagavond (25 september 2007) richting de Bamboo Room Recording Studio in Highland Heights, Cincinnati, Kentucky, Amerika. Daar aangekomen ontdekten we een super-studio. Erwin Musper heeft alles in huis, want hij is ook niet zomaar een producer, al komt hij wel als een 'gewone' persoon over. Later leerden wij hoeveel hij eigenlijk al heeft gedaan en bereikt.

Nationaal Popinstituut over Musper: "Voormalige toetsenist/zanger van de groepen Windmill en Partner. Vergaart daarna (inter)nationale roem als producer dan wel technicus van acts als Doe Maar, Toontje Lager, Normaal, Van Halen, Bon Jovi, Def Leppard en de Scorpions. Hij doet maandelijks verslag van zijn wedervaren in een column in het muzikantenblad Music Maker."

Het oefenen van de song Tricks was in deze studio dan ook absoluut niet vervelend. Leuk om iedereen aan het werk te zien, waarbij Erwin bezig was alles tiptop te laten klinken voor morgen. De Studs besloten het nummer nog iets in te korten en dit zorgde voor zo'n 20 seconden winst aan het einde van het nummer. Na een aantal keren spelen was iedereen klaar om er vet tegen aan te gaan de volgende ochtend, behalve Ed. Ed had een beetje last van zijn stem en besloot dat rust nemen de beste remedie was, want de hoge noten in het nummer zouden anders wel eens een probleem kunnen worden. Vroeg naar bed voor Ed dus! Uiteraard wilden wij ook niet té laat gaan slapen, maar het einde van een echte baseball game (thuiswedstrijd Reds) lieten we niet aan onze neus voorbij gaan. En zo lagen we iets later met een voldaan gevoel op bed, om de andere dag weer fris wakker te worden. Binnenkort foto's van de Fox 19 TV opname.


De tag-deur, Anouk linksboven!


Net echt ;-)


Rookpauze


Oefenen Tricks Up My Sleeve


Oefenen Tricks Up My Sleeve


Luisteren naar de spannende stories van Erwin Musper


Exit 31 ook in de studio, bezig met nieuw album


Exit 31 minder serieus ;-)


Oefensessie Studio The Bamboo Room bij Erwin Musper


Erwin Musper geeft uitleg over de Fox TV opname

Reacties