Zaterdagavond-concerten: NCF en M


Zaterdagavond, brak en moe op de bank, komt er opeens een msn-berichtje binnen van ene Richard Surie. Lange tijd geleden dat ik onze ex-OPY-er gesproken, laat staan gezien heb. Hij zou gaan kijken naar de New Yorkse albino jazz-zangeres M in de Zwarte Ruiter. Dat klonk als een goed plan. Echter op Internet had ik gezien dat NuClear Family die avond ook op zou treden in de Paap.
NuClear Family tegenwoordig vooral bekend door hun tweede album 'Nuclear Fission / Kernsplitsing', welke 29 december 2005 benoemd is tot, voor degene die het nog niet wisten, 'de beste Haagse CD van 2005' (volgens de Haagse popjournalisten).
Ik twijfelde of ik sowieso nog wel weg zou gaan en meldde Richard mijn brakheid van het pokeravondje gisteren en dat ik hem misschien nog wel zou zien. Uiteindelijk trok ik toch mijn schoenen aan en ging deze keer zelfs weer eens met camera en al op stap. Het was inmiddels alweer enige tijd geleden dat ik een concert had bijgewoond inclusief camera. Het voelde goed en als vanouds, maar het kostte me wel enige moeite weer in het goede ritme te komen. Blij dat ik de smaak weer te pakken kreeg, besloot ik, na een uurtje NCF, ook nog naar M te gaan kijken. Hoewel de aanvang op 23:00 uur stond, duurde het tot 00:00 uur eer ze zich richting het podium begaf. Vroeger heeft M, naar ik heb begrepen, veel opgetreden met Aretha Franklin. Met haar stembereik van zes octaven en de expressie in haar gezicht tijdens het zingen, wist de jarige een goede show neer te zetten. Ook werd duidelijk waarom M met de naam 'Mad Woman' door het leven gaat. Naast jazz, kreeg loungemuziek de kans en was zelfs triphop te horen. Een geslaagde avond, waarbij ik na afloop van het optreden nog even kon genieten van twee biertjes, samen met Richard Surie. Vervolgens de avond afgesloten met zangeres Dez. Haar had ik een lange tijd niet gezien en ook zij heeft niet stilgezeten. Leuk om te horen dat ze de laatste tijd ook met fotografie bezig is, waarbij haar interessevlak ligt in de Fashion portretshoots. Ben benieuwd!!
Reacties

Een reactie posten