Medy van der Laan werkbezoek


In de ochtenduren was mevrouw Medy van der Laan, staatssecretaris Cultuur, op werkbezoek bij de RK Basisschool Bernadette in Naaldwijk. Leerlingen van groep 6 hebben samen met de staatssecretaris op creatieve wijze kennisgemaakt met de kunststroming Popart. De kinderen maakten kunstportretten door middel van digitale fotografie, scannen en fotobewerking geïnspireerd op de werkwijze van Andy Warhol. Daarnaast is het project 'Jouw monster, mijn monster' door de deelnemende kinderen toegelicht. In dit e-mail- en tekenproject werkte de Bernadetteschool samen met de Gemeentelijke Basisschool Hoegaarden (België). Beide projecten zijn gerealiseerd binnen de stimuleringsregeling Grassroots Cultuur van Kennisnet. De uitvoering van beide projecten was in handen van locatiehouder Kunstgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland. - informatie overgenomen uit eerder verschenen persbericht en bewerkt; zie: Kennisnet nieuws.


Reacties

 1. Anoniem9:35 p.m.

  Cool hoor, de basisschool van nu. Fotograferen, bewerken. In mijn tijd (opa vertelt) had je met mazzel een uurtje tekenen in de week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja inderdaad! En ook de middelbare school heeft tegenwoordig veel meer mogelijkheden. De wereld wordt alleen maar mooier, toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6:56 p.m.

  Ja, waarschijnlijk dus het is

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten