Medy van der Laan werkbezoek


In de ochtenduren was mevrouw Medy van der Laan, staatssecretaris Cultuur, op werkbezoek bij de RK Basisschool Bernadette in Naaldwijk. Leerlingen van groep 6 hebben samen met de staatssecretaris op creatieve wijze kennisgemaakt met de kunststroming Popart. De kinderen maakten kunstportretten door middel van digitale fotografie, scannen en fotobewerking ge├»nspireerd op de werkwijze van Andy Warhol. Daarnaast is het project 'Jouw monster, mijn monster' door de deelnemende kinderen toegelicht. In dit e-mail- en tekenproject werkte de Bernadetteschool samen met de Gemeentelijke Basisschool Hoegaarden (Belgi├ź). Beide projecten zijn gerealiseerd binnen de stimuleringsregeling Grassroots Cultuur van Kennisnet. De uitvoering van beide projecten was in handen van locatiehouder Kunstgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland. - informatie overgenomen uit eerder verschenen persbericht en bewerkt; zie: Kennisnet nieuws.


Reacties

 1. Anoniem9:35 p.m.

  Cool hoor, de basisschool van nu. Fotograferen, bewerken. In mijn tijd (opa vertelt) had je met mazzel een uurtje tekenen in de week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja inderdaad! En ook de middelbare school heeft tegenwoordig veel meer mogelijkheden. De wereld wordt alleen maar mooier, toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6:56 p.m.

  Ja, waarschijnlijk dus het is

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten